8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

18 yıldır inşaatı devam ediyor

18 YILDIR İNŞAATI DEVAM EDEN KÜLTÜR BİNASI TAMAMLANIYOR

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 18 yıldır inşaatı devam eden kültür binasında son rötuşlar yapılıyor.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kültür binası inşaatının uzun süre devam ettiğini belirterek, kültür merkezinin önemli ölçüde açılışa hazır hale getirildiğini söyledi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 18 yıldır inşaatı devam eden Ahlat Kültür binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kültür merkezinin önemli ölçüde açılışa hazır hale getirildiğini belirten Vali Yılmaz, "Kültür binamızda geniş bir kitleye hitap edecek salonlar var. Küçük ve büyük salonlar her türlü etkinliğin yapılabilineceği bir konumda. Kültür binası inşaatı uzun süre devam etti, ama Kültür Bakanlığımızın desteği ile bugün hazır hale getirdik. Kültür binasını başlatanlara da, bu günkü hale getirilmesin de ayrıca başta Kültür Bakanımız olmak üzere vesile olanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

- "KÜLTÜR BİNASI ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLECEK"

Bitlis Eren Üniversite ile görüştüklerini anlatan Vali Yılmaz, hazırlanacak protokol çerçevesinde, halkında rahat kullanabileceği bir protokol ile üniversiteye devretmeyi planladıklarını söyledi. Üniversitelerin bu tür binalara ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Üniversitemizin de büyüyüp gelişmesini istiyoruz. Hem üniversiteye destek hem de üniversitenin aktiviteleri ile halkın buluşmasını sağlayacak bir mekan olarak düşünüyoruz. Burada halkın faydalanabileceği kütüphaneler, sergi salonları ve atölyeler olacak. Değişik ve uygun olmayan ortamlardaki kurslarımızı da burada açmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın aktivitelerinin devam ettirilebileceği salonlarımız olacak. Ahlatımıza hayırlı olsun. İlimize yakışan bir kültür merkezi oldu. Boş kalacağını düşünmüyorum. Burada sürekli bir aktivite olacak" diye ifade etti.

- "TÜRK DÜNYASININ, HATTA AVRUPA'NIN GÖZÜ BURADA OLACAK"

Vali Yılmaz, Ahlat'ın özellikle Cumhurbaşkanının da katkılarıyla önemli bir atak sağladığını vurgulayarak, "Sadece Bitlis'in değil, öğle zannediyorum Türkiye'nin ve Türk dünyasının, hatta Avrupa'nın dahi gözü burada olacak. Çünkü burası Türkiye'nin giriş kapısı. Türkiye'nin mührü burada. Buranın önemli bir kültür merkezi olmasını istiyoruz. Onu da sağlayabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu

1992 yılında ihalesi yapılan ve 1993 yılında yapımına başlanılan bina, Kültür Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu proje yarışmasında birincilik ödülü aldı. 18 yıldır bir türlü tamamlanamayan kültür merkezi binasının bodrum hariç 3 kat olarak yapıldığı, 9 bin metrekare kullanım alanına sahip olduğu belirtildi.

18 YILDIR İNŞAATI DEVAM EDEN KÜLTÜR BİNASI TAMAMLANIYOR
18 YILDIR İNŞAATI DEVAM EDEN KÜLTÜR BİNASI TAMAMLANIYOR
18 YILDIR İNŞAATI DEVAM EDEN KÜLTÜR BİNASI TAMAMLANIYOR
18 YILDIR İNŞAATI DEVAM EDEN KÜLTÜR BİNASI TAMAMLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 10:48:05
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 17:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaçmaz IP: 88.228.173.xxx Tarih : 13.11.2010 20:50:49

akp ye yaranaksan diye sayın vali rant yapmaya çalışma yarın öbürgün mevki kat gelip geçicidir ahirette hesabnı soracak sana bu 36 kişi iki elimizde yakansa sayın vali hakkımızı helal etmiyoruz ne sana nede mili eğitim müdürne neden akp il başkanına