7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

2. "Gençlik İstihdamı" semineri

Tatvan İlçesi'nde "2. Gençlik İstihdamı ve Girişimcilik Semineri" gençlerin katılımıyla yapıldı. 

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde başlayan seminer açışında, Gençliğin Sesi Programı Türkiye Grubu'ndan Ferhat Gök bir konuşma yaptı. Gök, Türkiye'de 2.'si düzenlenen Dünya Bankası Gençliğin Sesi Programı Türkiye Grubu ve Bitlis Gençlik Meclisi'nin ortaklığıyla yapılan seminerin gençler için önemli olduğunu belirterek, "Bitlis'in de aralarında bulunduğu 10 ilde Türkiye İş Kurumu verilerine göre, yapılan bir araştırma sonucunda en önemli sonuç gençlerin istihdam sorunudur. Burada valimizden bir ricamız olacak. Mümkünse gençlik istihdamı alt grubunun oluşturulması ve çalışmaların yürütülmesinin desteklenmesi gerekmektedir. Ayrıca bir danışma kurulu oluşturarak çalışmalarının bu şekilde yürütülmesini istemekteyiz" dedi. 

Daha sonra konuşan Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Direktörü John İnnes ise gençlere seslenerek, "Buraya siz gençler için geldik. Gençliğin işsizlik alanındaki problemi bütün dünyada var. Şu an için Türkiye'deki işsizlikle ilgili durum çok da iyi değil. Ama Türkiye son 4 yıl içinde çok büyük bir ekonomik büyüme gerçekleştirdi. Maalesef aynı büyümeyi istihdam konusunda göremiyoruz. 2005 verilerine bakarsak, 900 bin insan istihdam yaşına gelmiş bulunuyor. Aynı zamanda 1 milyon 100 bin insan da tarım alanında çalışmayı bıraktı. Bununla beraber işsizlik 2 milyona çıktı" şeklinde konuştu. 

Dünya Bankası Gençliğin Sesi Türkiye Grubu Üyelerinden Özge Konuralp'in sunumunun ardından Türkiye İş Kurumu tarafından hazırlanan İşkur'un yürüttüğü Rehberlik Hizmetleri ve Özel İstihdam Büroları Alışmaları konulu sunum gerçekleştirildi. Verilen aranın ardından seminer öğleden sonra gençlere sunulan girişimcilik fırsatları, seminer değerlendirme ve öneriler kısmıyla devam edecek. 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?