3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

20 yıl sonra ilk kez

Bitlis ve çevresinde 4 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kent merkezindeki kar kalınlığı 270 santimetreyi buldu. Meteoroloji yetkilileri, son 24 saat içerisindeki yağışla birlikte kent merkezinde kar kalınlığının 70 santimetre daha artarak 270 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Çarşamba gününden pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiği Bitlis’te 343 köy ile 287 mezranın da yolu ulaşıma kapandı. Mahalle yollarının bile kapandığı Bitlis’te Valilik, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin kapalı yolları aciliyet durumuna göre açtığını bildirdi.

Bitlis’te yaşayanlar en son 20 yıl önce kentte böyle bir kar gördüklerini söyledi. 52 yaşındaki Musa Çalışkaner, kar yüzünden evlerinden çıkamaz olduklarını belirterek, "Böyle bir karı yıllar önce gördük. Bu yıl kar kalınlığı neredeyse 3 metreyi buldu. Belediye yollarımızı açıyor ancak kısa süre sonra yeniden kapanıyor" dedi.

Kar yağışı dün akşam saatlerinden itibaren Van’ın Erciş İlçesi’nde de etkili oldu. Kar kalanlığının 70 santimetreyi bulduğu Erciş İlçesi’nde belediye ekipleri gece geç saatlere kadar kar temizleme çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da karla mücadele ekiplerini gece boyunca yanlız bırakmadı. Belediye Başkanı Arapoğlu, ilçe merkezindeki karların temizlendiğini, mahalle aralarındaki çalışmaları da sürdürdüklerini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2012 Cumartesi 10:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?