1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

26 bin ton kömür dağıtılacak

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 2008 yılında yardıma muhtaç aileler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 26 bin 120 ton kömür dağıtılacağını söyledi.

Vali Mevlüt Atbaş, geçtiğimiz yıl fakir ve yardıma muhtaç aileler için 24 bin ton kömür dağıtımı yaptıklarını belirterek, bu yıl bu rakamın daha fazla olacağını dile getirdi.

İl merkezi ve Tatvan ilçesinde önümüzdeki hafta itibarıyla dağıtımların başlayacağını dile getiren Vali Atbaş, diğer ilçelerde ise dağıtım çalışmalarının başladığını söyledi. Vali Mevlüt Atbaş, "SYDV aracılığıyla yoksul vatandaşlarımıza kışın yakacak olarak dağıtılan kömürleri bu yıl biraz daha geç dağıtıyoruz. Sıcak yaz aylarında torbaların ısınarak dağılmamaları için uyguladığımız bu programımıza önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağız. Geçtiğimiz yıl 24 bin 500 ton kömürü vatandaşlarımıza dağıtmıştık. Bu yıl 2 bin tona yakın fazla kömür dağıtacağız. Merkezde 6 bin 800 ton olmak üzere 26 bin 120 ton kömür dağıtacağız" şeklinde konuştu.

SYDV'ye kayıtlı olan vatandaşların müracaatlarına istinaden dağıtılacak olan kömür için bu güne kadar 3 bin dosya ile başvuru yapıldığı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?