1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

3 bin metrede serinlik

Bitlis'in Ahlat ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı ve krater gölü yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrarken, yöreyi gezen turistler ise 3 bin metrelik zirvede serinlemenin keyfini yaşıyor. 

Bitlis'i Ahlat ilçesine gelen turistler ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra, Dünyanın 2'nci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölünü gezmeden gitmiyor. Bir yandan Nemrut Dağı'nın ve krater gölünün eşsiz doğa manzarası önünde adeta büyülenen turistler bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor. Sıcak ve soğuk gölleri gezen turistler, günün yorgunluğunu ise yaklaşık 3 bin metrede serinleyerek atıyor.Turistler, bu eşsiz doğa güzellikleri karşısında etkilendiklerini gizlemezken, zirvede serinleyerek bambaşka duygular içerisine girdiklerini vurguluyor. 

Ahlat'ın önemli göllerinden birisi de Nemrut volkanının kalderasında yer alan yarım ay şeklindeki Nemrut krater gölü 12 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip. Yüksekliği 4 bin 450 metre olan Nemrut Dağı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bunun yanında buz mağarası ve buhar bacaları da mevcut olan Nemrut Dağı çanağında hem soğuk hem de sıcak göl bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 12:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Karataş IP: 88.254.51.xxx Tarih : 18.07.2008 18:24:02

Bu haberi yayınlayan muhabir arkadaşım hemende krater gölünü ahlat sınırları içerisinde bulundurması başlı başına bir ayrımcılığı arkasında getiriyor.krater gölü haberi yayınlayan arkadaşın ahlatlı olduğu belli!bütün haberlerinin hemen hemen hepsini takip ediyorum.senden gazeteci çıkmaz kardeşim. krater gölünü kendinize mal etmeyi brakın. krater gölü Güroymak Sınırları içerisindede yer alıyor,birtane güroymaklı kendine mal ettimi.zten haberlerinin çoğu asılsız.yazıklar olsun ne diyim