1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

30 daireleri var, çadırda yaşıyorlar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesi 3 apartmandaki 30 dairelerine rağmen çadırda yaşıyor. Apartman hayatına alışamadıklarını ifade eden Yılmaz ailesi, bu nedenle sitenin bahçesine kurdukları çadırda yaşamaktan keyif aldıklarını belirttiler.

Tatvan'ın Aydınlar Mahallesi Zirai Donatım Caddesi'nde kendilerine ait 3 apartmanın bulunduğu sitenin bahçesine kurdukları çadırda yaşayan Yılmaz ailesi, görenlerin büyük dikkatini çekiyor. Yılmaz ailesini fakir olduğu için çadırda yaşadığını zannettiklerini söyleyen vatandaşlar, ancak gerçeği öğrendiklerinde şaşkına döndüklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, "Biz daha önce Yılmaz ailesinin çok fakir olduğunu sanmıştık ve bu nedenle yardım bile etmeyi düşündük. Ancak sonra apartmanların onlara ait olduğunu duyunca çok şaşırdık. Artık onlara değil kendi halimize acıdık" dediler.
Sitenin bahçesinde açtıkları çadırda yaşayan Yılmaz ailesi ayrıca hayvanları da beslemeye devam ediyor. Beş çocuğu ile birlikte yaşayan Halime Yılmaz, göçer oldukları için yıllarca çadırda yaşadıklarını ve bu nedenle apartman hayatına alışamadıkları belirtti. Yılmaz, "Yıllar önce ilk başta apartmanın arsasını satın aldık. Sonra her yıl belirli bir para koyarak apartmanı ve daireleri yaptık. Bir daireye de kendimiz geçtik. Ancak bir süre sonra burada yaşayamayacağımızı anlayınca daireden çıktık ve yeniden çadıra girdik. Hava bozulduğu ve soğuklar bastırdığı zaman kötü olsa da çadırımız yine de apartmandan iyidir" dedi.

Yılmaz, apartman dairesinde çocuklarının rahatsızlandığını da belirterek, "Daireye yerleşince çocuklarım rahatsızlanmaya başladı. Çocukları doktora götürdüğümde ise hava değişiminden hastalandıklarını söyledi. Biz meralarda, yaylalarda ve açık havalarda yaşadığımız için kapalı alan bize yaramıyor. Bu nedenle hastalandı çocuklar. Öyle olunca artık daireden çıktık ev bahçeye kurduğumuz çadırla yaşamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?