9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

30 kişilik işe 145 başvuru

30 KİŞİLİK İŞE 145 ŞAHIS BAŞVURDU

Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü ile Tatvan Kaymakamlığı Köyleri Hizmet Götürme Birliği'nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Nemrut Krater Gölü ile Kayak Merkezi Çevresini Ağaçlandırma Projesi kapsamında çalıştırılacak kişiler için kura çekimi yapıldı.

Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan kura çekiminde konuşan Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bölgenin de Türkiye'nin de en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Bölgede özel ve kamuya ait insanların istihdam edileceği bir fabrika veya yerin bulunmadığını da belirten Güldibi, "Hepinizin de bildiği gibi bölgemizin ve ülkemizin en büyük sorunu işsizlik. Bölgemizde insanlarımızın istihdam edileceği fabrikalarımız yok, ama İş-Kur İl Müdürlüğümüz hükümetin girişimiyle onlardan aktarılan kaynaklarla böyle projeler gerçekleştiriyor. Hiç olmazsa 3, 5 veya 6 ay orda işsiz güçsüz insanımız alnının teriyle geçimini sağlamaya çalışıyor. Elbette ki hiçbir iş kolay olmadığı gibi bu işte kolay değil. Sabahın erken saatlerinde Nemrut'a gideceğiz, burada kazma ve küreklerle çalışacağız, sonrada aşağı ineceğiz. Burada bulunan arkadaşların büyük çoğunluğu maddi sıkıntılar içerisinde ve buraya gelenlerin bir kısmını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan tanıyorum. Bunların çoluk çocuğu okuyor. Sıkıntılar var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve benzer yerlerden her hangi bir müracaata gerek kalmadan alınlarının teriyle geçimini 5 ay sağlayacaklar. Bizler servisi ayarlayacağız. Yemek hususunda da kesin söz vermemekle beraber vakfımızın imkanları el verirse bunu da biz karşılayacağız. Bugünlerde vakıf olarak bazı sıkıntılarımız var. Eğer imkanımız olursa yemek üreten bir firmayla anlaşıp yemeğinizi karşılayacağız. Yeşil kartlarınızda sigortanızla beraber iptal olacak. Sigortanız sona erdiği günde başlayacak" dedi.

Bitlis İş-Kur İl Müdürü Alaatin Aslan ise, 30 kişinin 5 ay boyunca istihdam edileceğini belirterek, "Nemrut Krater Gölü ile Kayak Merkezi Çevresini Ağaçlandırma Projesi kapsamında ağaç dikimi ile ilgili bir proje yaptık. 30 kişi ile Nemrut Krater Gölü ve Kayak Merkezi çevresinde ağaç dikimini yapacağız. Bu süre içerisinde asgari ücret üzerinde ücret ödeyeceğiz ve çalışanların sigortası olacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 30 kişinin alınacağı geçici iş için 145 kişi başvurunca kura çekimi yapıldı.

30 KİŞİLİK İŞE 145 ŞAHIS BAŞVURDU
30 KİŞİLİK İŞE 145 ŞAHIS BAŞVURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 16:46:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 16:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?