1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

350 kişiye istihdam sağlayacak

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 350 kişiyi istihdam edecek Yaşam Alışveriş Merkezi açıldı. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş'ın da katıldığı tören sonrası ilk defa yürüyen merdivenlere binmek isteyen çocuklar adeta birbirleri ile yarıştı. 

Cumhuriyet Caddesi üzerine Tatvan Belediyesi tarafından 13 ayda yaptırılan ve içerisinde 45 iş yeri bulunan alışveriş merkezinin açılışı için bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, alıveriş merkezini bir fabrikadan daha çok kişiyi istihdam ettiğine dikkat çekti.
 
Atbaş, ''Tatvan Doğu Anadolu ve Van Gölü havzasının en önemli yerleşim alanlarından biri. Tatvan ekonomik, sosyal ve turizm yönünden hızla gelişen bir ilçedir. Yol, kanalizasyon ve diğer işleri yapmak belediyelerin temel görevidir. Bunun yanında il ve ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel açsından gelişmesi belediyelerin önemli görevleri arasında yer almaktadır. Tatvan Belediyesi sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yaptığı çalışmalar sayesinde sadece ilimizde değil, bölgemize örnek belediye haline gelmiştir. Açmış olduğu mesleki kurslar sayesinde yüzlerce kişi istidam noktasında katkı sağlamıştır'' dedi. 

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker ise konuşmasında, 'Tatvan Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin Bitlis ve çevresinin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamını değiştireceğini söyledi.
 
Bu büyük alışveriş merkezini 13 aylık kısa sürede tamamladıklarını belirten Peker, ''Bugün itibarıyla bu alışveriş merkezimizde 350 kişiyi istihdam etmiş bulunmaktayız. Bir büyük fabrikadan daha çok kişiyi istihdam ettik. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde böyle bir yerin açılması çok mutlu verici. Yürüyen merdivenleriyle bantlarıyla çok modern bir şekilde yapılan alışveriş merkezimiz Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 12 ilde bulunmayan bir merkez. 

Aradığın her şeye bulabileceğin bir yere hem ilçemiz hem de ilimizin ihtiyacı vardı. Sinemasıyla, bowling salonu, kafeterya, çocuk eğlence alanı ve daha birçok farklı yerlerin bulunduğu bir alışveriş merkezi durumundadır burası'' şeklinde konuştu. 

YÜRÜYEN MERDİVENLERE İLK KEZ BİNDİLER
Alışveriş merkezinin açılmasıyla beraber ilk kez yürüyen merdivenlere binmek isteyen çocuklar sevinç içinde adeta birbirileri ile yarıştılar. Çocuklar, ilk kez yürüyen merdivene bindiklerini ve çok mutlu olduklarını belirttiler. Alışveriş merkezinin açılışına Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?