1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

39 km'lik bölünmüş yol yapılacak

Bitlis'in Adilcevaz ilçesi ile Van'ın Erciş ilçesi arasında bulunan yaklaşık 39 kilometrelik bölünmüş yolun Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yaptırılacağı bildirildi.


Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş Adilcevaz-Erciş karayolunda kurban kesilerek başlatılan çalışmaları denetledi. Burada bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, Karayolları Van Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları protokol gereği bölünmüş yol çalışmalarına başladıklarını söyledi. Taşdemir, Köy-Des'te tecrübe kazandıklarını bundan sonra da bölünmüş karayolu yapmada bu tecrübelerini konuşturacaklarını belirterek, "Adilcevaz-Erciş ilçeleri arasında karayolları tarafından yapılmamış bölünmüş yolların yapımını üstlendik. Başbakanlık tarafından mart ayında yayımlanan genelge doğrultusunda karayolları ile ortak bir çalışma yapıp bu yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Karayolları bizlere araç ve teknik konularda yardımcı olacaktır.

Ağırlıklı bizim araçlarımız olmak üzere finansman kaynaklarımızı da kullanacağız. Bu yıl sonuna kadar 39 kilometrelik yolun tamamlanmasını amaçlamaktayız. Burada İl Özel İdaresi olarak ham toprak işleme, sanat yapıları ve yolun alt yapısını sağlayacağız. Asfalta hazır hale getireceğiz. Bu şekilde bu bölünmüş yol da tamamlanmış olacaktır" dedi.
Fevzi Taşdemir, yolun uluslararası taşımacılıkta kullanılma özelliği de bulunduğunu, çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacaklarını belirterek, "Çalışma tempomuzu ve araç takviyemizi de yaparak yolu kısa sürede bitireceğiz. Köy-Des'lerde İl Özel İdaresi olarak büyük bir sınav verdik. İnşallah bu yolda da başarı sağlayacağız. Bu konuda kendimize güveniyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 19:45:20
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 19:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?