6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

4 çocuklu kadına encümen koruması

Bitlis’te, eşini kaybettikten sonra sığındığı evin damı yağışlar yüzünden çökmesi sonucu, yaşları 8-16 arasında değişen 2’si kız 4 çocuğuyla ortada kalan Fecriye Kürüm’e İl Daimi Encümeni Nihat Ceylan sahip çıktı.

Atatürk Mahallesi Feyzullah Ensari Caddesi’ndeki Kürüm ailesinin yaşadığı evin damı, sabah saat 06.00 sıralarında yağışın da etkisiyle çöktü. Diğer odada uyumakta olan aile fertleri olaydan yara almadan kurtuldu. Hayırsever bir vatandaşın verdiği ve kira ödemeden oturdukları ev çökünce 5 nüfuslu Kürüm ailesi, eşyaları ile birlikte ortada kaldı. Olaydan sonra Şehit Polis Mustafa Yeter Polis Merkezi’ne müracaat eden aileye kahvaltı veren görevliler, mahalle muhtarının da yardımı ile ev aramaya başladı.

Yapılan araştırmadan sonra aynı mahallede yaşayan bir vatandaşın evi, parası Bitlis Valiliği’nden karşılanmak üzere kiralanarak anlaşma sağlandı ve Bitlis Belediyesi’nden eşyaların taşınması için araç istendi. Belediyenin aracına yüklenen malzemeler kiralanan evin önüne getirildikten sonra ev sahibi sözünden vazgeçince, yeni bir ev arayışına başlandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Çiçek ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Kalkan ile yapılan telefon görüşmelerine rağmen sorunu çözüm bulunamayınca, devreye giren Bitlis İl Daimi Encümeni Nihat Ceylan sokakta kalan Kürüm ailesine bir ev kiralayarak olayı çözüme kavuşturdu. Eşyalar yeni bulunan eve taşınırken, Ceylan ise ailenin gıda konusundaki tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşılayacağını belirtti. Ceylan olaydan çok geç haberdar olduğunu, bu tür bir durumda olan aileye herkesimden her kesin yardım etmesi gerektiğini belirtti.
Bu arada, Kürüm ailesi, saatlerce soğuk havada eşyalarının başında bekledi. Sokakta yaktıkları ateş ile ısınmaya çalışan aile, yeni bir ev bulunması haberi üzerine geceyi geçirmek üzere yakınlarının evine gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 17:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?