8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

50 yaşından sonra ressam oldu

(ÖZEL HABER)- KÖYLÜ RESSAMIN FIRÇA İZLERİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 50 yaşından sonra resim yapmaya başlayan Zeynalabidin Kaplan (52), kıt imkanlarla temin ettiği malzemelerle yaptığı resimlerle adeta usta ressamlara taş çıkartıyor.

İlçenin Kırkdönüm köyünde ikamet eden, evli ve 3 çocuk babası Zeynalabidin Kaplan, çocukluğundan bu yana hayallerini süslediği fırçalarına, tuvallerine, rengarenk boyalarına 50 yaşında sonra kavuştu. Önceleri yağlı boya ile başladığı resimlerine daha sonra ekonomik nedenlerden dolayı guaş boya ile sürdüren Kaplan, karakalem çalışması da yaptığını kaydetti. İlkokul mezunu olduğunu, resim yapmak için hiçbir eğitim almadığını kaydeden Kaplan, tamamen merak ve özverisi ile bu işi yapmaya çalıştığını söyledi. Evinin mütevazı bir köşesinde resim çalışmalarını sürdüren Kaplan, kıt imkanlarla aldığı malzemelerle yaptığı eserleri ile hayallerini resimlerine yansıttığını kaydetti. Doğayı çok sevdiğini ve resimlerini doğadan aldığı ilham ile yaptığını anlatan Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Yaz mevsiminde köyde, kış mevsiminde ise ilçe merkezinde oturuyorum. Şehirde boş zamanlarımın çok oluyordu ve küçüklükten başlayan resim yapma merakımı değerlendirmeye başladım. Önce yağlı boya ardından guaş boya ve karakalem çalışmaları yaptım. Özellikle köyde olmadığım zamanda ki tüm vaktimi resim yapmaya ayırdım. Büyük bir haz alarak yaptığım resimlerimin çevremdeki insanların da beğenilmesi beni motive etti. Tamamen amatörce başladığım ressamlığa en büyük desteği ise İlçe Halk Eğitim Müdürü Necat Aydoğan verdi. Önce yaptığım yağlı boya ve karakalem çalışmalarımı kimseyle paylaşmıyordum. Daha sonra bir vesile İlçe Halk Eğitim Müdürümüz Necat Aydoğan'a aktardım. O da büyük destek vererek bir sergi açtım. Daha sonra bu işi daha zevkli ve daha içten yapmaya başladım. Şimdi herkes benim resim yaptığımı biliyor. Birçok kişi tablolarımdan alarak ev ve iş yerlerini süslüyor. Bu da beni mutlu ediyor. İlk sergimi bir yıl önce açtım "

Şuana kadar 100'den fazla, yağlı boya, guaş boya ve karakalem çalışmasının olduğunu kaydeden Zeynalabidin Kaplan, bu çalışmalarının her geçen gün daha da profesyonelce olduğunu da sözlerine ekledi.

Çocukları ise babalarıyla gurur duyduklarını, hiç kimseden etkilenmeden kendi hayallerini resimlerine yansıttığını söylediler.

(ÖZEL HABER)- KÖYLÜ RESSAMIN FIRÇA İZLERİ
(ÖZEL HABER)- KÖYLÜ RESSAMIN FIRÇA İZLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 12:08:00
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 12:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?