7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

6 bin yıllık Bitlis köy olacak

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, 6 bin yıllık geçmişe sahip olan kentin günden güne gerilediğini belirterek, "Bitlis büyük bir köydür. Böyle devam ederse küçük bir köy olacak" dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yüzlerce tarihi eserin bulunduğu Bitlis’in yanlış politikalar sonucu günden güne gerilediğini söyledi. Kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Özdemir, "Bitlis’in tarihi eserleri yıkılmaya terk edilmiş. Biz bunları ortaya çıkarıp, ili turizm merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Amacımız Rahva Ovası’na yeni Bitlis’i kurup, mevcut olan şehrin tarihi dokusunu ortaya çıkararak turizm merkezi haline getirmek" dedi.

Bitlis’in bir köy görünümünde olduğunu belirten Başkan Özdemir, "Görünüm olarak Bitlis büyük bir köydür, ancak böyle devam ederse küçük bir köye dönüşecektir. Yüreğim yanıyor. Çünkü Bitlis günden güne eriyip geriliyor. 6 bin yıllık geçmişe sahip olan Bitlis’te sayısız tarihi eser var. Bu tarihi eserleri ortaya çıkarıp turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Dere üzerindeki yapılaşmaları kaldırıp, derenin güzelliğini ortaya çıkarmak istiyoruz. Tüm bunları yapabilirsek Bitlis’i turizm merkezi haline getirebiliriz. Bundan başka da çaremiz yok. Ancak bunu yaparken tüm Bitlislilerin bize yardımcı olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:41:20
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 15:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat korkmaz IP: 88.247.170.xxx Tarih : 28.10.2008 22:33:22

maden böyle diyorsunuz niye hiç çalışmanızı görmedik eğer bitlisi aydınlamak için lütfen kaypanıya yapınız ben şu an izmir /ödemiş lisesinde okuyorum ve elimde gelini GÜEZEL ŞEHRİMİ BİTLİSİ anlatıyorum.buraya geldiğim zaman bitlis diye bir il bilmeyen var.böyle giderse tabiki bitli küçük köy olacaktır...lütfen şarkıcıları çağırın gelsinler bitlise tanıtsınlar bütün türkiye... lütfen dediklerimi değerlendirin...teşekürlerrrr