1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

600 öğrenci göz taramasından geçti

Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü, Mutki ilçesi Kavakbaşı Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) okuyan 600 öğrenciyi göz taramasından geçirildi.

Bitlis Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İzgi, insan sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Özellikle kırsaldaki öğrencilerin göz taramasından geçirmeleri gerektiğini kaydeden İzgi, kırsalda oldukları için kolay kolay hastaneye gidemediklerini belirterek, "Özellikle kırsalda kalan kesimlere hitap etmek amacıyla başhekimlerimizle ortaklaşa yürüttüğümüz ve uzman doktorların da desteklediği proje kapsamında bölge okullarımızda öğrencilere göz taraması yapıyoruz. Önümüzde ki günlerde ise burun kulak boğaz olmak üzere sağlık kontrollerimiz devam edecek. Böylece sağlık hizmetlerinden kırsaldaki vatandaşlar faydalanmış olacak" dedi.

Okulda bulunan 600 öğrenciyi göz taramasında geçirdiklerini belirten göz hastalıkları Uzmanı Dr. Umut Güner, kontrolden geçirilen çocuklarının bir kısmında görme bozukluğu, katarakt ve uzak ile yakını görme gibi bozukluklar tespit ettiklerini kaydetti.

Güner, "Bizim burada ki amacımız görme bozukluğu bulunan çocuklarımızın tedavisinin zamanında yapmaktır. Göz taramasında önce bilgisayarlı muayenelerini yapıyoruz. Daha sonra çeşitli testlerden geçiriyoruz. Gözlük veya ameliyat ihtiyaçları olanları okul müdürlerine bildirip tedavilerine başlıyoruz. Yakın bir zamanda il genelinde ki bütün okullarda sadece göz taranması değil, diğer hastalıklar için de çeşitli taramalar yapılacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 19:06:52
Güncelleme :29 Mart 2008 Cumartesi 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?