2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

72 saatlik zorlu mücadele

Bitlis'te 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye karla mücadele ekipleri 72 saat boyunca  aralıksız çalışmalarını sürdürdü.

Yaklaşık 10 gündür aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle kapanan yollar belediye ekiplerince açılmaya çalışılıyor.  Çarşı merkezinin yanı sıra 13 mahalle 420 sokakta kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren belediye, ana arter ve sokak yollarının da açılması için 72 saat boyunca kar temizleme çalışması yaptı.

Ayrıca kentte yağan aşırı kar nedeniyle Bitlis Belediyesi karla mücadelede daha etkin bir çalışma yapmak için kriz masası kurdu. Alo Belediye hattı olan 153 telefon numarası ile belediyeye ulaşan vatandaşların kar çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler kriz masasına yönlendiriliyor. Belediye Başkan Vekili Celal Erdil, belediye olarak çalışmalara gece gündüz demeden tüm imkanlarıyla mesai arkadaşlarının özveri ile çalıştıklarını söyledi. Erdil sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazartesi gününden bu yana ilimizde kar yağışı etkin bir şekilde devam etmektedir. Belediye olarak önlemlerimizi almıştık. Karla mücadele ekiplerimiz 10 iş makinesi 20 personel ile şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle ana arter ve hastane gibi öncelik verdiğimiz çalışmaların ardından yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Yine ayrı bir ekip kurarak yol tuzlama ve merdiven açma çalışmalarımızı da titizlikle yürütmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın karla mücadele çalışmaları ile ilgili olarak alo 153 hattımıza her
türlü şikayet ve önerileri bildirebilirler. Vatandaşlarımızın dam temizlemelerini akşam geç saatlerde veya sabahın erken saatlerinde yapılmasını rica ediyoruz. Çünkü kepçe veya greyder ile açılan bir yol damdan gelen karlar yüzünden kapanabiliyor. Bu sefer aynı yolu gün içinde birden fazla girmek durumunda kalıyoruz. Ekip arkadaşlarımız zamanla yarışıyorlar. Böyle olunca da program aksaklığı yaşanmış oluyor. Hiçbir vatandaşımızın kış şartlarından ötürü sıkıntı yaşamaması için 2 önemli noktanın altını çizmek istiyorum. Bunlardan biri damların zamanında temizlenmesi diğeri ise araçların hemen yol kenarlarına parklarının yapılmaması. Zira araçlar kar temizleme çalışmalarında işlerin yavaşlamasına neden olabilmektedir".

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 15:05:51
Güncelleme :20 Ocak 2012 Cuma 15:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?