1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

72'lik dededen sigara yasağına tepki

Hizan ilçesi Karbastı köyünde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Tos, uygulanan sigara yasağını eleştirerek "Kahvehane yerine sokakta içip özellikle gençlere kötü örnek olmak daha mı iyi" dedi.

Mehmet Tos isimli dede 12 yaşından beri sigara içtiğini, uygulanan yasağının kendisini durduramayacağını söyledi. Evli 10 çocuk ve 15 torun sahibi olduğunu anlatan Mehmet Tos isimli dede, "Yılda en az 6 kilo tütün sararak içiyorum. Kahvehanelerde sigara yasağı çok yanlış. Kahvehane yerine sokakta, herkesin gözü önünde özellikle gençlere kötü örnek olacak şekilde sigara içmek daha mı iyi olur. Ben sigara içecek bir yer mutlaka bulurum. Bir iki kez gittiğim doktor sigarayı bırakmamı istedi. Ama bırakamadım. Sigarayı kimsenin içmesini de istemiyorum. Çok kötü ve zararlı olduğunu biliyorum. Yaş yetmiş iş bitmiş ben bu yaştan sonra sigarayı nasıl bırakabilirim. Kahvede sigara içemezsem çıkar kendime açık havada içerim. Bu sigara yasağında biz yaşlılar da düşünülmeliydi" dedi.

Mehmet dede yörede çay ile sigaranın birlikte tüketildiğini de belirterek, tiryakiler kahveye girmezse birçok işletmenin kapatılabileceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?