1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

8 Mart ve kadınlara çağrı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.


Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Temsilcisi Yüksel Ozan, kadına yönelik şiddetin dünyanın birçok yerinde devam ettiğini belirterek, bunun bitmesi için herkesin demokratik çerçeveler içinde mücadelesini sürdürmesi gerektiğini söyledi.


Eğitim-Sen Tatvan Temsilciliği Kadın Sekreteri Nevin Ataş ise yaptığı konuşmada Türkiye'de kadınların evlere kapatıldığını dile getirdi. Ataş, "Ülkemizde Doğusu ve Batısı ile kadınların daha çok evlere kapatıldığı bilinmektedir. Sokaklar adeta erkeklere ait gibi bir hale getirilmiştir. Kültürümüz, erkeklere güçlerini göstermelerini, ilk fırsatta yumruklarını sıkmalarını öğretirken, kadınlara ise konuşmamayı ve daha çok dinlemeyi öğretmiştir" dedi.


Nevin Ateş, şiddetin durması için farklı politik görüşlerden, yaşam tarzlarından, mesleklerden ve yaş gruplarından binlerce kadının sokağa çıkması gerektiğini söyledi.


Çok sayıda davetlinin katıldığı program, sanatçı Cevahir Canpolat'ın verdiği konserle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 16:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?