1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

9 ayda 184 bin hasta

Bitlis Devlet Hastanesi tarafından 9 ayda 184 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiği belirtildi. 

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Özturhan, 2004 yılında yeni binasına geçen hastanenin, gelen uzman doktorlar ve verilen hizmetin ardından iş yükünün yoğunlaştığını, bu nedenle hasta sayısında önemli oranda da artış gözlemlendiği ifade etti. 

Dr. Özturhan, hastanenin eksikliklerini her geçen gün tamamladıklarını, gerek teçhizat ve gerekse personel konusunda ciddi gelişmeler sağlandığını belirterek, "Hastanemizde yapılan istatistik değerlendirme sonucunda yılın ilk 9 ayında 122 bin polikliniklere, 62 bin de acil olmak üzere yaklaşık 184 bin hastaya bakıldı. Bu hastalardan 2 bin 65'i ise ameliyat yapıldı. Özellikle doktor sayısında altın yılımızı yaşıyoruz. Bu nedenle ilçeler ve diğer illerden de gelen hastalara bakıyoruz. Bu da hasta yoğunluğumuzu artırıyor" dedi. 

Dr. Özturhan, hastanede personel açısından önemli gelişmeler yaşandığını da belirterek, "Hastanemizde her geçen gün hizmetlerini ve çehresini yeniliyor. 150 yataklı ek hastanenin de tamamlanmasının ardından daha büyük hizmet vereceğimize inanıyoruz. Şu anda mevcut hastanemizde 36 uzman doktor, 13 pratisyen doktor, 5 diş hekimi ve 57 ebe hemşire ile hizmet vermekteyiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?