8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

AB'den Ahlat'a 300 bin Avro hibe

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKAP)’a hazırladıkları iki projenin de kabul edildiğini belirterek, yaklaşık 300 bin avro tutarında hibe kredinin önümüzdeki günlerde alınacağını söyledi.

DAKAP’ın Tarım Bileşenine ’Çiftçi Eğitimi ve Yaygınlaştırılması’ ile ’Gıda ve Soğuk Hava Deposu’ isimli iki proje sunduklarını belirten Demirden, projelerin kabul görmesinin Bitlisli çiftçiler adına çok olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. 

İştirakçilerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi ile Bitlis Tarım İl Müdürlüğü olduğunu belirten Demirden, projeler hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Demirden, 300 bin avro hibe kredili projelerin kabul görmesinin, Bitlis ve ilçelerinin tarımsal alanda modern tarıma geçişine hız kazandıracağını belirterek, “Bitlis merkez ve ilçelerinde bütün çiftçilerimize ulaşarak, eğitim çalışmaları vereceğiz. Çiftçilerimize ürün ekimi öncesi ve sonrası uygulamada yardımcı olacağız. Ayrıca Bitlis ve ilçelerinde çiftçilerimizin ürünlerini muhafaza edecekleri bir soğuk hava deposu bile yoktu. Biz projemizin ikincisinde 400 metrekarelik bir kapalı alanda soğuk hava deposu yapmayı hedefledik. Böylece emeğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, ürünlerini soğuk hava deposunda muhafaza ederek, normale dönen pazar koşullarında ürünlerini satacak. Çiftçimiz etini, balığını, meyvesini, sebzesini, soğuk hava depolarında muhafaza ederek, Avrupa Birliği (AB) standartlarında AB ile ortak koşullarda mücadele ederek ürününü pazarlayacak” dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 11:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?