9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Adilcevaz kavununa rağbet arttı

ADİLCEVAZ KAVUNUNA RAĞBET ARTTI

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kavun yetiştiricileri, ilçelerinde yetiştirilen kavunların tadı, lezzeti ve kokusunu Van Gölü ve Süphan Dağı'nın esintisinden aldığı belirterek, bu farklı lezzeti herkesin tatması gerektiğini belirtiyor.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yetiştirilen kavunlar tadı ve lezzetiyle yörede en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor.

Kendi aracıyla Adilcevaz ilçesinden minibüsünün arkasına doldurduğu kavunları Bitlis'in Ahlat ilçesinde satan Süleyman Karahan isimli üretici, son yıllarda Adilcevaz kavununun yörede farklı bir piyasa buluşturduğunu belirterek, bununda kavun üreticilerini sevindirdiğini söyledi.

Hasat döneminde çevre il ve ilçelerde kamyonetiyle kavun sattığını belirten Karahan "Van Gölü sahilinde bulunan Adilcevaz ilçesi Van Gölü ve Süphan Dağı'nın esintileri ile berrak sularımız ürünlerimize ayrı bir tat ayrı bir lezzet veriyor. Bu lezzet Adilcevaz'da yetiştirdiğimiz kavunlarda etkisini daha çok gösteriyor. Tadı, rengi, kokusu ve lezzetiyle yöremizde Adilcevaz kavunu bir marka oldu. Yöremizde Adilcevaz kavununa gözle görünür rağbette arttı. Emeğimizin karşılığını alamasak ta, kavunlarımıza olan ilgi bizleri sevindiriyor" dedi.

Öte yandan Adilcevaz kavunun kilosunu 75 kuruşa sattıklarını belirten kavun üreticisi Süleyman Karahan, Van Gölü ve Süphan Dağının esintisinin nasıl bir farklı lezzet oluşturduğunu tatmadan kimsenin öğrenemeyeceğini sözlerine ekledi.

ADİLCEVAZ KAVUNUNA RAĞBET ARTTI
ADİLCEVAZ KAVUNUNA RAĞBET ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 11:51:02
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 18:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?