8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Adilcevazlılar zehir içiyor

ADİLCEVAZLILAR ZEHİR İÇİYOR

Bitlis'in Adilcevaz Sağlık Grup Başkanlığı tarafından 11 ayrı noktadan alınan içme suyu numunelerinden sadece bir tanesinin içilebilir olduğu ortaya çıktı.

Adilcevaz İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından 6 Eylül 2010 tarihinde aralarında hastane, cami ve özel iş yerlerinin de bulunduğu 11 değişik noktadan alınan su numuneleri, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderilerek test edildi. İHA muhabirinin ulaştığı test sonuçlarına göre, içme suyunda 100 CC'de bulunması gereken koliform miktarı sıfır olması gerekirken, en az çıkan bölgede bu miktarın 23 olduğu tespit edildi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, ilçenin yıllardan beri devam eden su sorununu çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Adilcevazlıya zemzem suyu içireceğiz' diyenlerin bugün yalanları ortaya çıkmıştır. Yaptıkları projenin sonuçları bugün maalesef gerçek yüzünü göstermiştir. 2000'li yıllarda projesi yapılan içme suyu şebekesi ve isale hattı yarım ve eksik yapılmıştır. Adilcevaz'da çok eski yıllarda yapılan 7 adet su deposuna bir yenisi daha eklenmiştir, şu an Adilcevaz'a 8 depodan su verilmektedir.

Eğer projeye uygun hareket edilseydi 7 adet eski depo devre dışı kalacaktı ve Adilcevaz'ın tamamı tek bir depodan beslenecekti. Ayrıca arıtma tesisi de tek bir depoyu besleyecek şekilde dizayn edilecekti. Bir tek depodan şebeke suyu verilecekti. Biz göreve geldiğimizden bugüne kadar ekipler 8 mahallede onlarca sokakta su arızası gidermekten başlarını kaşıyacak zaman bulamamışlardır. Bu konuda bir o kadar da para harcanmıştır. Buna rağmen Adilcevaz'da sağlıklı içme suyunun sıkıntısını çekmekteyiz. Geçmiş

dönemde Adilcevaz'ın içme suları 3 noktadan klorlanarak ilçeye verilirken, bugün 8 noktada klorlama yapmamız mümkün değildir. Nitekim yapılan su şebekesi işini yargıya taşıyarak eksik, yanlış, hatalı imalat yapanlardan ve kontrol edenlerden hesap sorulması sağlanacaktır. Bu konuda yargının son kararı beklenecektir" ifadelerini kullandı.

ADİLCEVAZLILAR ZEHİR İÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 11:24:01
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 12:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?