1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Adliye sarayında baro açıldı

Bitlis Adliye Sarayı'nda, Bitlis Barosu için oluşturulan oda, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, savcı ve avukatların katılımı ile törenle açıldı.

Törende konuşan Baro Başkanı Av. Mezher Yürek, hakkı ve haklıyı savunmanın kutsal bir görev olduğunu, bağımsız savunmayı temsil eden avukatların yüce ve şerefli bir mesleği seçtiklerini söyledi. Yürek, "Adalet mülkün, savunma da adaletin temelidir. Hak ve adaletin tecelli etmesinde savunma gerçekten de önemli bir öznedir" dedi.

İnsan hak ve özgürlüklerinin savunulması, geliştirilmesi, korunması ve hepsinden önemlisi güçlü bir hukuk devletinin oluşturulması bağlamında avukatlık mesleğinin hayati işlevleri olduğunu kaydeden Yürek, "Avukatlık mesleği saygın ve etkin bir meslektir. Ancak avukatların hak ettiği bu saygın ve etkin konuma ulaşabilmeleri her şeyden önce meslek etiğine, mesleki ilke ve kurallara riayet etmeleri ile mümkündür. Bu sebeple önce mesleğimizi sevmek ve işimizi yapmak, mesleki dayanışmaya önem vermek zorundayız" şeklinde konuştu.

Avukatlık mesleğini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarının daha teknik ve donanımlı, modern bir çağdaş ortamda çalışmaya ihtiyaçları olduğunu belirten Avukat Mezher Yürek, "Adil yargılanma hakkının korunması geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için bilgili, yetenekli güvenilir yargıçlar kadar, yaptığın işin sorumluluğunda bağımsız, güçlü, tarafsız ve yürekli avukatlara da ihtiyaç vardır.

Bağımsız ve tarafsız avukatlar kişilerin adil yargılanmasının güvencesidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından oluşturulan oda kurdela kesilerek açılırken, bir süre sohbet eden davetliler karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Şahap Yüzügüler IP: 88.231.192.xxx Tarih : 23.02.2008 18:27:22

Kutlarım. Hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Bitlis Baro Başkanı Av. Mezher Yürek'in yapmış olduğu üstün başarılarından ve katkılarından dolayı Tatvan esanafı olarak gönülden kutlar başarılar diliyorum. Foto şahin Tatvan 8273364