8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

ADSM ile AÜ'den ortak çalışma

BİTLİS ADSM İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ORTAK ÇALIŞMA

Bitlis'te geçen yıl hizmete açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ile Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasında ortak bir çalışma başlatıldı.

Gazi Üniversitesi tarafından gerek teknik gerekse bilgi birikim alanında verilecek destek için Bitlis'e gelen Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler personellerle bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, toplantının amacının Bitlis'te sağlık alanında yaşanan olumlu gelişmelerin devamı olan ADSM ile Gazi Üniversitesi arasında ortak çalışma zemini bulmak olduğunu ifade etti. Kiler, "Bitlis'te geçen yıl açılan ADSM'yi daha fazla nasıl işler hale getirebiliriz? Bölgenin merkezi haline getirmek için neler yapılması gerekiyor? Diye ortak bir çalışma yürütülecek. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan ile Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz'a teşekkür ediyoruz. ADSM Türkiye'de yapılan merkezlerden nadir bulunanıdır. Fiziki olarak çok güzel bir mekanımız var. İçini de siz değerli doktorlarımızla doldurduk. Dolayısıyla kendimize bir 'Ağabey' hastane bulmamız gerekiyordu. Görüşmelerimiz neticesinde Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımızla birlikte çalışmak ve gerekli destekleri verme konusunda uzlaştık. Bugünde sizlerin görüşlerini almak üzere burada bir araya geldik. Bitlis'teki bu merkezi bölgeye nasıl tanıtabiliriz? Bölgesine hizmet eder hale getirmek için çalışmalar yapılacak. Gerek duyulan bölümleri de kısa zamanda nasıl hizmete açabiliriz? Bunları konuşmak için Bitlis'e geldik" dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan ise, yeni ADSM'lerin oluştuğunu, daha önceleri hastaneler bünyesinde hizmet verilen diş ünitelerinin son zamanlarda özel hizmet veren bir kuruluş haline geldiğini vurgulayarak, "Tam Gün Yasası'nın en büyük konularından birisi Türkiye'deki mevcut kapasitelerin daha etkili kullanılmasıdır. Bu kapasite fiziksel alt yapı, tıbbi cihaz ve hepsinden önemlisi de insan gücüdür. Bu yasa içinde yer alan konulardan birisi de üniversiteler ile Sağlık Bakanlığı kaynaklarının birlikte kullanılabilmesine yönelik bir protokol hazırlanmasını öngörüyor. Diğer taraftan da üniversitelerimizle işbirliği yapılabilecek alanlar aramaktayız. Buradaki çalışmamız da bu konuda bir ön inceleme ile ilgilidir" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz da, yaptıkları bütün çalışmalarda temel unsurun insan olduğunu ve insana hizmet etmenin bütün hekimlerin görevlerinin başında geldiğini belirtti. Yılmaz, "Milletvekili Vahit Kiler, çok güzel bir bina yaptıklarını, içini de doldurduklarını, hizmetini daha detaylı hale getirmek için destek istediğini ifade etti. ADSM'yi yerinde görmek, buradaki fiziki şartları ve çalışma arkadaşlarımızı görmek için bugün Bitlis'e geldik" dedi.

Bitlis'te Diş Hekimliği Fakültesi açılmasını da eleştiren Yılmaz, "Ben Bitlis'te Diş Hekimliği Fakültesi açılmasından yana değilim. Çünkü öğretim görevlisi bulmak çok zor. Havaalanı olamaması da bir dezavantaj. Sizin çok güzel fiziki mekanı olan bir ADSM'niz var. Bu ileride açılacak fakültelere de alt yapı zemini hazırlayacaktır. Zaman içerisinde bu tür gereksinimleriniz açılacak merkezlerle son bulacaktır" diye konuştu.

Yapılan toplantı sonunda Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, ADSM'de çalışan diş hekimlerine her türlü desteği verebileceklerini, bunları bir plan çerçevesinde uygulamaya başlayacaklarını da söyledi. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapılarak burada çalışan diş hekimlerine bilgi, araç ve teknik destek verebileceklerine de değinen Yılmaz, "Eksikliklerin bir an önce tespit edilmesi, bu konuda sizlere ne tür desteklerin verileceğinin masaya yatırılması gerekiyor. Teknik anlamda sizlere bazı hocalarımızı gönderebiliriz. Sizlerden de eğitim almak isteyen olursa onlara da Fakültemiz bünyesinde çeşitli eğitimler verebiliriz. Fiziki alan çok güzel. Ancak ölü alanlarınız çok. Onları da el birliği ile değerlendireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından ADSM'de çalışan diş hekimlerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan ve Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, merkezden ayrıldılar.

BİTLİS ADSM İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ORTAK ÇALIŞMA
BİTLİS ADSM İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ORTAK ÇALIŞMA
BİTLİS ADSM İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ORTAK ÇALIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 12:13:04
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 15:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?