6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Afet konutları için '8 ağustos' müjdesi

Bitlis'te çeşitli dönemlerde yaşanan afet felaketleri nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlara verilmek üzere yaptırılan afet konutlarının 8 Ağustos 2005 tarihe yetişeceği belirtildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Bitlis Cezaevi'nin yanında yaptırılan 300 konutun anahtarı, Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 89. yıl dönümünde hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen adı verilen afet konutlarının altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Başkan Özdemir, bu konutların depreme dayanıklı yapıldığını belirterek, "İlimiz genelinde çeşitli tarihlerde meydana gelen çığ, sel ve heyelanlardan evleri zarar gören vatandaşlara konut yapma kararı çıkmıştı. Bu konutlar 1980 yılından bu yana yapılmayı bekliyordu. Geçtiğimiz yıl Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen'in büyük çabaları sonucu temeli atıldı ve bitirilmek üzere. Bu konutları bitirilip 8 Ağustos'ta hak sahiplerine anahtar teslim edilecek. Tüm altyapı sorunları tamamlandı. Bu konutlar ayrıca depreme dayanıklı olarak yapıldı. İlerideki günlerde burada ayrıca okul ve cami de yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:03:50
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?