1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ağaçlandırma çalışmalarına destek

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl yapılan ağaçlandırma çalışmalarına okullardan tam destek geldi. 

Ahlat Belediyesi tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına ilçedeki tüm okulların destek verdiği belirtildi. Öğrenciler ve öğretmenler ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarına bizzat destek vererek fidan dikiyor. Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından sürdürülen derelerin ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarına katılan Muzaffer İncesu ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri fidan dikti. Öğrenciler diktikleri fidanların bakımlarını yapacaklarına ve gelişimlerini takip ederek koruyacaklarına dair Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez'e söz verdi. 

Öğrencilerin verdiği söz üzerine bir açıklama yapan Başkan Gülmez, ağaç ve ağaçlandırmanın çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Gülmez, "Tarihi ile ünlü ilçemizin doğal güzellikleri ile de bütünleşmesi gerekiyor. Burada en önemli görev geleceğin teminatı olan siz çocuklarımızındır. Sizlerde ağaç ve insan sevgisi beraber büyümeli. Okulunuzdaki faaliyetlerinizin dışında, ağaçlara bakmak, fidan dikmek ve korumak ayrı bir faaliyetiniz olmalıdır" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise amacın ilçe ve dolayısıyla ülkenin güzelleşmesi olduğunu ve bundan dolayı imkanları nispetinde bu tür çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. 

Daha sonra Ahlat kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri hep birlikte bin adet çeşitli fidan dikti.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?