9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ağaçlandırma çalışmalarına inceleme

AHLAT'TA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, daha önce sel felaketinin yaşandığı alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Ahlat ilçesinde, İş- Kur Bitlis İl Müdürlüğü ile, Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediye Başkanlığı ve Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nın yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İş Kur İl Müdürü Alaatin Aslan'ın yanı sıra kurum amirleri de katıldığı ziyarette Vali Yılmaz, teraslama ve ağaçlandırma yapılan Tunus deresindeki ağaçlandırma çalışmalarına katılan öğrencilerle bir süre sohbet ederek ağaç dikmenin ve korumanın önemini anlattı. Daha sonra Ahlat Belediyesi önünde yapılan park ve ağaçlandırma çalışmalarını inceleyen Vali Nurettin Yılmaz burada yaptığı açıklamada, toplum yararına çalışma kapsamında bu proje ile toplam 1 milyon 800 bin lira kaynak aktarıldığını söyledi. Bu çalışmalarda 400 kişinin de istihdam edilmekte olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu proje kapsamında çalışan işçilerin asgari ücretle hizmet vermekte olduğunu ifade etti. İşçilerin yaklaşık 4 ile 6 aylık değişen sürelerde hizmet yapacaklarını da anlatan Yılmaz, Bitlis genelinde bu çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yapılan çalışmalarla şehrin güzel göründüğünü de belirterek, bu proje kapsamında şehrin bakımı, güzelleşmesi ve gelişmesi açısından olumlu bir çalışma olacağını kaydetti.

Vali Yılmaz, geçen yıl Ahlat'ta yaşanan sel felaketini hatırlatarak, Tunus deresinin sel taşkınlıklarından çok etkilendiğini, bu derenin ağaçlandırmasında hem seli, hem erozyonu önlemek amacıyla önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca yapılan çalışmalarla aynı zamanda gençlere de iş imkanı sağlandığını belirten Vali Yılmaz, ağaçlandırma çalışmalarına katkı sunan ve emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

AHLAT'TA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
AHLAT'TA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 13:13:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 16:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?