1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ağaçlar tescilleniyor

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, ilde bulunan asırlık ağaçların tescillendiğini belirterek, "Şu ana kadar 6 ağacı koruma altına aldık" dedi. 

Işıkgör, İhlasiye Medresesi bahçesinde bulunan 350 yıllık karaağacın ardından Tatvan ve Mutki'de de asırlık ağaçları koruma altına aldıklarını belirtti. Işıkgör, "Bitlis merkezde bulunan 350 yıllık Karaağacı daha önce tescillemiştik. Tatvan'da 100 yaşında olan 4 ağaç yine koruma altına aldık. Son olarak da Mutki'nin Yalıntaş köyünde 220 yaşında olduğu tespit edilen bir Dağkavağı'nı koruma altına almak için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na müracaatlarımızı yaptık" dedi. 

Işıkgör, asırlık ağaçların gelecek nesle de taşımak istediklerini ve bu nedenle vatandaşlardan da duyarlı olmalarını isteyerek, "Bu ağaçların tescilli olduğuna dair tabelalar yaptırdık ve yere çaktık. Ancak kırdılar. Vatandaşların hem tabela hem de ağaçları korumamızda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu ağaçları geleceğe de taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?