1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat bastonu çantaya girdi

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin çantalarında götürebilecekleri minik bastonları yaparak misafirlerin ilgisini çekmeyi başardı. 

İlçede 6 yaşından beri bastonculuk yaptığını belirten Bilal Karabulak (26) turizm mevsiminin gelmesi ile birlikte çeşitli arayışlara girdiklerini söyledi.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin, süsleme ve bezemesiyle adeta büyülendikleri Ahlat bastonuna büyük ilgi duymalarına rağmen çantalarına bırakıp götüremediklerini anlatan Karabulak, "Misafirler bizden hep küçük baston talep ediyorlardı. Biz de bu yönde bir çalışma yaparak küçük bastonlar ürettik. Şimdi ilçeye gelen her yerli ve yabancı turist mutlaka bir tane minik baston alıyor, çok iyi bir hediyelik eşya olduğunu belirtiyorlar. Satışlardan da memnunuz" dedi

Karabulak, minik bastonlara yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, çocuklarında ilgi gösterdiğini belirtti. Türk motifleri işleyip koç, manda ve sığır boynuzlarının, ceviz ağaçlarıyla bütünleşerek yaptığı bastonların 30 santimetre boyunda olduğunu anlatan Bilal Karabulak, bu hediyelik eşyaların tanesini 15 ila 25 YTL arasında sattığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 19:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?