9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ahlat Belediyesi'nden 4 bin fidan

AHLAT BELEDİYESİ'NDEN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanlığı tarafından, yeşillendirme çalışmaları kapsamında öğrencilere ve vatandaşlara 4 bin çam fidanı dağıtıldı.

Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, fidan dağıtımı için gittiği okullarda, çevrenin yeşillendirilmesi yönünde öğrencilere öneri ve tavsiyelerde de bulundu. Başkanı A.Mümtaz Çoban, ağaç sevgisinin küçük yaşta çocuklarla sevdirilmesi gerektiğini belirterek, fidan dağıtımın da öğrencilerden başlatılmasındaki amaçlarında bunun da etkisinin olduğunu vurguladı. Başkan Çoban, amaçlarının tarihi ve doğal güzellikleriyle zengin Ahlat'ı yeşillendirerek çehresini daha güzel bir hale getirmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde okullardan başlayarak vatandaşlara kadar toplam 4 bin çam fidanı dağıttıklarını, bu vesile ile tarihi dokusu ile ünlü Ahlat'ın yeşili ile de öne çıkmasını istediklerini söyledi.

Okullarda dağıtımı yapılan fidanların ardından Başkan Çoban öğrencilerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Fidanları alan öğrenciler ise heyecanla fidanlarını bahçelerine dikmek için evlerine koştu.

AHLAT BELEDİYESİ'NDEN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
AHLAT BELEDİYESİ'NDEN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 11:33:04
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 19:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?