2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ahlat çayına talep arttı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 10 yıldır aktarlık yapan Cüneyt Ayazer, bitki köklerinden özel olarak hazırladığı Ahlat çayının (Alat) soğuk kış günlerinde her derde deva olduğunu söyledi.

Aktar Ayazer, birçok aktarın alat yaptığını fakat kendilerinin çok titiz bir şekilde gramajlarına göre ayarlanan bitki köklerinden oluşturdukları karışıma ise Ahlat çayı (alat) adını verdiklerini ifade ederek, "Gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı, bağışıklık sistemi güçlendirme, öksürük, romatizma ağrılarında ve vücut direncini artırma özelliğine sahip olan bitki köklerinden oluşturduğum karışıma Ahlat çayı ismini verdim. Özellikle bu soğuk kış günlerinde bu tür bitkisel karışımlar çok faydalı oluyor. Şehir dışına dahi Ahlat çayını gönderiyoruz. Talep ediliyor. İlçemizde de bu karışıma yoğun bir talep var. Soğuk geçen bu kış aylarında vatandaşların bitki karışımlarını kullanmasında fayda görüyoruz. İsteğe göre Ahlat çayının macun karışımını da yapıyoruz" dedi.

Aktar Ayazer, Ahlat çayının şeker hastalarında bulunan şeker oranının düşürülmesinde de çok faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?