7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Ahlat Devlet Hastanesi yenileniyor

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. R. Akın İnanmış, 2006 yılı içerisinde hastanede bir çok alanda yenilikler yapılacağını söyledi.

İlk olarak çocuk servisini yenileyeceklerini belirten İnanmış, gelecek olan hormon ve eliza tahlil makineleri ile hastaların doğumla ilgili hormon testlerinin ve kalp testlerini rahatlıkla yapılacağını, bu sayede hastaların çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayacaklarını ifade etti.

Eğitimli Aile Planlamasına önem verdiklerini, bu amaçla oluşturulan aile planlama ünitesi ile eğitimli ebeler eşliğinde ailelere aile planlaması eğitimi verildiğini, bu sayede aşırı doğumların önüne geçileceğini açıklayan İnanmış, hastanede diyaliz ünitesinin kurulması de için hızlı şekilde çalışıldığını, bunun sağlanması ile hastaların ilçe dışına çıkmadan tedavilerini rahatlıkla sürdürebileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye tam teşekküllü ambulans verildiğini dile getiren İnanmış, ambulans sıkıntısının bu sayede giderildiğini kaydetti. İnanmış, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte de hastane çevre düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 10:31:56
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 21:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?