1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat foroğraflarla belgeleniyor

Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren 'Fotoğrafçılık Kulübü' üyeleri, Nemrut Krater Gölü'nün zirvesine çıkarak doğal güzellikleri karelerine yansıttı.

Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Geylani Adıyaman, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin ender turizm bölgelerinden biri olduğunu belirterek, amaçlarının bu doğal ve tarihini dokunun fotoğraf karelerine yansıtılarak, gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi. Adıyaman, bu amaçla bir takım çalışma başlattıklarını belirterek, "Bu yılki faaliyetlerimiz kapsamında Nemrut Krater Gölü'ne bir gezi düzenledik. Geziyi kardeş kuruluşumuz olan ve Ahlat severlerin bir araya gelerek kurduğu www.ahlatforum.com internet sitesi üyeleri ile birlikte gerçekleştirdik. Nemrut, Ahlat sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük krater Gölü'nü ve en son püsküren volkan kolisi olan Nemrut Kalderası'nı da içinde barındırıyor. Hem ülkemiz hem de dünya turizmi için önemli olan bu yeri fotoğraflamak gerekiyordu. Bizde zirveden çektiğimiz fotoğraflarla buraları ilçemiz adına belgeledik. Belgeler, Ahlat Kaymakamlığı'nın desteği ile ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde oluşturacağımız özel bir arşivde saklanacaktır. Bu fotoğraflar ilçemiz adına yapılacak her türlü bilimsel çalışmalarda kaynak arşiv olarak değerlendirilecektir. Amacımız tüm Ahlat'ı fotoğraflarla arşivlemek. Bu yönde www.ahaltforum.com ile fotoğrafçılık kulübü olarak ortak çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Nemrut Krater Gölü, deniz seviyesinden 2247 metre, Van Gölü'nden ise 600 metre yüksekliktedir. 12 kilometrekarelik bir yüzölçümü olan göl bir yarım ay şeklindedir. Krater Gölü'nün suları tatlı ve soğuktur. Bu gölün dışında Nemrut Kalderası'nda 1.2 kilometrekare yüz ölçüme sahip Ilık Göl ile yağmur ve kar sularıyla beslenen üç küçük göl daha bulunmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?