1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat için eylem platformu

Ahlat ilçesinde düzenlenen toplantıda, ilçeyi turizm, sosyal ve ekonomik alanlarda kalkınmasına yardımcı olabilecek kişilerin üye olduğu bir eylem platformu oluşturuldu.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk başkanlığında Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, sivil toplum temsilcileri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kaymakam Bilal Şentürk, Ahlat'ın turizm ve diğer alanlarda gelişmesi ve kalkınması, ilçenin ekonomik sosyal kültürel ilişkileri ile ilgili bir çok toplantı yapıldığını belirterek, bu toplantıda da "Ahlat eylem platformu" oluşturma amacıda olduklarını söyledi. Şentürk, "Projelere dayalı çalışmaların yapılması çok önemlidir. Yapılan çalışmalar halka mal edilmeli, tabana yayılmalı. Ahlat'ı gönülden seven ilçe için kafa yorup, üreten, ortaya bir şeyler koyabilecek, bu noktada fiili sorumluluk alabilecek insanlarla bir ortam oluşturalım istedik. Amacımız tarihi doğal ve kültürel zenginliklerle dolu ilçenin bilimsel bir çalışma yapılarak kayda geçirilecek verilerin ortaya konulması söz konusu olacak. Gönüllü bireylerin bir araya gelmesi yapılacak çalışmaların başarı kazanmasını sağlar. Bundan dolayı ilçeyi bir adım ileriye götürebilecek bireylerden oluşan "Ahlat eylem platformu" oluşturalım" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise yaptığı konuşmada, bu tür platformlarda sorunlar ve çözüm yollarının karşılıkla görüşülüp tartışılmasının önemine değinerek, bir çok meselenin bu tür toplumsal platformlarla çözüldüğünü söyledi. İlçede güzelliklerin oluşmasında el birliği ile bir çok sorunun üstesinden geline bileceğini belirten Gülmez, ilçenin her alanda kalkınması için tüm kurum ve kuruluşların el birliği ile çalışmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı, raporların tutulduğu toplantı sonunda, 14 gönüllü kişiden oluşan bir "Ahlat eylem platformu" oluşturuldu. Bu platform Ahlat'ın turizm, sosyal ve ekonomik yönünden gelişmesi yönünde projeler geliştirerek, ilçenin her alanda kalkınmasına bilimsel destek sağlayacak. Ayrıca toplantının önümüzdeki günlerde "Ahlat eylem platformu"nun hazırlayacağı, öneri, görüş ve projelerinin masaya yatırılması amacıyla yeniden toplanılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 12:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?