7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri belirlendi

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri belirlendi.

Konuyla ilgili kenthaber editörüne açıklamalarda bulunan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar her yıl Ağustos ayının sonlarında kutlanan Kültür Haftası kutlamalarını halka mal etmek, halka yaymak için bir dizi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Avşar şunları söyledi; “Bu sene yarışmalara sponsor olma konusunda olsun, bir takım etkinliklerin organizasyonunun üstlenmek konularında görüşmek için Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İl Genel Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy muhtarlarıyla görüş birliğine varmak için toplantılar yaptık. Yapılan toplantılar sonunda her bir kurumumuz gerek yarışmalara sponsor olma konusunda, gerekse yapılacak etkinliklerin organizasyonu için destek çıktılar. Ben şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum”dedi. 

İlçe halkına bu sene daha coşkulu, daha görkemli bir Kültür Haftası kutlamaları yaşatacaklarını vurgulayan Avşar; “Kültür Haftası bu sene yine 24-25 Ağustos tarihlerinde 2 gün olacak. İkinci günün akşamı Kültür Bakanlığı sanatçıları Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında konser verecek. Yarışmalar olarakta yüzme yelken yarışları, geleneksel olarak Ahlat Taşı ve Ahlat Bastonu yarışmaları, mahalli yemek yarışması, birde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek hanımlarımızın, genç kızlarımızın hazırladığı el işi türü yarışmalar yapılacak”dedi. 

Avşar yine geçen yıl olduğu gibi bu senede Nemrut Dağı Krater gölünde müzik eğlence programı düzenlenerek piknik yapılacağını sözlerine ekledi.
Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 11:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?