1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat sempozyuma hazırlanıyor

Ahlat İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Akbaş, bu yıl Ahlat'ta 4'ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Erbil Akbaş, ilçe olarak ilk kez uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Akbaş, yaklaşık 80 bilim adamının ilçede katılacağı sempozyumun Ahlat'a olduğu kadar Van Gölü çevresine de önemli katkısı olacağını belirtti. Akbaş, "Sempozyumu Van Gölü çevresine çok şey kazandıracak. Ahlat ilk kez 17-21 Haziran 2008 tarihleri arasında uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak ve biz bunu çok önemsiyoruz. Ayrıca, sempozyumun başarılı geçmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Sempozyum, Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Sempozyuma katılacak olan bilim adamları Van Gölü Havzası ile ilgili araştırmalarını, bilimsel çalışmalarını aktaracak. Sempozyum boyunca ilçede çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde olacak. Geleneksel Ahlat Baston üretim atölye ziyareti, Ahlat Meydanlık Mezarlığı, Kaya Evleri gezisi, Abdurrahman Gazi Türbesi gezisi, Bitlis Bölgesi fotoğraf sergisi, karma sergi, yöresel sanatçıların sunacağı Ahlat türküleri, Tatvan halk oyunları gösterisi, Ahlat sıra gecesi, Ahlat şiir dinletisi, Nemrut Kalderası ve Bitlis Kalesi gezisi programları sempozyumdaki etkinliklerin bazılarıdır" dedi.

Öte yandan, '4. Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu' düzenleme komitesini, Bitlis Valiliği, Ahlat Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, ÇEKÜL Vakfı, TMMOB, Mimarlar Odası Van Şubesi'nin oluşturduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?