8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'a minyatür hayvanat bahçesi

AHLAT'TA EVCİL HAYVANLARIN BULUNDUĞU MİNYATÜR HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ilçede evcil hayvanların içinde barınacağı minyatür bir hayvanat bahçesini oluşturmayı düşündüklerini belirterek, "Amacımız bölgede nesli tükenmekte olan evcil hayvan koruma altına almaktır" dedi.

Belediye Başkanı Çoban, kuracakları hayvanat bahçesi için ilk etapta 100 adet pekin ördeği getirilerek bunların çevreye uyumu ve yaşam standartları ölçtüklerini belirtti. Değişik cins ve ırktan hayvanlar getireceklerini ve bunların da çevreye uyumu sağlamaya çalışacaklarını belirten Başkan Çoban, daha sonra yapılacak çalışmalarla evcil hayvanları koruma altına alınarak küçük bir hayvanat bahçesine düşürüleceklerini kaydetti. Amaçları nesilleri tükenmekte olan evcil hayvanlarının korunma altına almak olduğunu kaydeden Başkan Çoban, "Burada tabi minyatür bir hayvanat bahçesini oluşturma arzumuz var. Bu ilk adımı olmakla beraber evcil canlıları da buraya getireceğiz. Daha sonra burada yapacağımız çevre düzenlemesiyle de beraber tam bir park yapacağız. İnsanlarımızın hayatını zenginleştirmeyi düşünüyorsanız, orada tabii zenginliklerin yanı sıra canlı varlıkların güzelliklerini de geliştirmek üzere bir eğilim içerisinde olmak zorundasınız. Bu tür çalışmaların insanlar için daha cazip bir atmosfer oluşturacağını düşünüyoruz" dedi.

Günümüzde hayvanların ciddi derecede yok olmayla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Çoban, "Biz de yöremiz şartlarına uygun, etinden yumurtasından faydalanılabilecek olan Pekin ördeğini yetiştirmeye başladık. Ördeklerin yöreye katacakları görsel zenginliği de düşündüğümüz için öncelikle böyle bir çalışmaya başladık. Ancak bununla sınırlı kalmayıp, burada daha farklı evcil hayvan türlerini yetiştirilmesi için bir takım çalışmalar yürütme arzusu içerisindeyiz. Pekin ördeği ile başladık diğer farklı türlerle ilgili de bir takım çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

AHLAT'TA EVCİL HAYVANLARIN BULUNDUĞU MİNYATÜR HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK
AHLAT'TA EVCİL HAYVANLARIN BULUNDUĞU MİNYATÜR HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 13:35:02
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 21:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?