1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlatforum'un zirve tırmanışı

Ahlat ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı'nın zirvesine kaynaşma tırmanışı yapıldı.

Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü ile www.ahlatforum.com internet sitesi üyelerinin bir araya gelerek 4 bin 450 metre olan Nemrut Dağının zirvesine yürüyüş yapıldı. Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Geylani Adıyaman, amaçlarının, yeni kurulan fotoğrafçılık kulübü ile Ahlatlıların kurduğu www.ahlatforum.com sitesi arasında sıcak ilişkiler pekiştirmek olduğunu söyledi. Ahlatforum.com sitesi yöneticilerinden Üzeyir Akçelik ise, arkadaşlarla birlikte 4 bin 450 metre yükseklikteki Nemrut Dağının zirvesine ilk kez çıktıklarını belirterek, amaçlarının hem doğa ile baş başa kalmak hem de zirveye çıkarak kaynaşma ortamını sağlamak olduğunu belirtti.

Kaynaşma yürüyüşü 10 kişilik bir ekip ile gerçekleştirdi. Kulüp ve forum üyeleri Nemrut Dağının zirvesinde Nemrut Gölünü de kapsayan eşsiz doğa manzarası önünde zirvede hatıra fotoğrafı çekti. Zirveye yapılan 8 saatlik kaynaşma yürüyüşünün ardından ilçeye geri dönüldüğü bildirildi.

Ahlat'ın önemli göllerinden birisi de Nemrut Volkanı'nın kalderasında yer alan Nemrut Krater Gölüdür. 12 kilometre karelik bir yüzölçümü olan göl bir yarım ay şeklindedir. Yüksekliği 4 bin 450 metre olan Nemrut Dağı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bunun yanında buz mağarası ve buhar bacaları da mevcut. Nemrut Dağı çanağında hem soğuk hem de sıcak göl bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?