1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ın güzellikleri büyülüyor

Bütün yurtta etkisini gösteren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Bitlis'in Ahlat ilçesinde ise mevsimin verdiği doğal güzellikler görenleri kendine hayran bırakıyor.
Tarihi yapısı ile ünlü ilçedeki yapılar kar altında ayrı bir güzellik sergilerken, doğal güzellikleri ise görenleri adeta büyülüyor. İlçede karla gelen güzellikler mevsime ayrı bir renk katarken, kar atlında kalan bitkilerin beyazla bütünleşmesi, muhteşem doğal güzellikleri beraberinde getiriyor. Kuşların karla kaplı ağaçlara tünemesi farklı bir görüntü oluştururken, evlerinin önünü kardan arındırmaya çalışan vatandaşlar mevsime hareketlilik kazandırıyor. İlçedeki doğal güzelliklerin Van Gölü ile bütünleşmesi ise mevsime ayrı bir ahenk katarak seyrine doyumsuz kartpostallık manzaraları oluşturuyor..
Özellikle akarsu kenarlarında yetişen kuşburnu meyvesi adeta kuşların yemlenmeleri için onları beklerken, bahçelerde yetişen kırmızı süs bitkilerinin karla birleşmesi, tarihi kalede dalgalanan Türk Bayrağı bir birbirine en güzel renk uyumunu sergiliyor. Hiçbir yerde bulunmayan bu güzellikler kış mevsimin de farklı bir doğallığını gözler önüne seriyor.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?