1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlatlı fotoğraf severler çok şanslı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde fotoğraf severlerin bir araya gelerek kurduğu 'Fotoğrafçılık kulübü' üyeleri ilçenin doğal güzellikleri ile ilgili çalışma başlattı.

Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Geylani Adıyaman, makro çekim teknikleri ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, amaçlarının fotoğraf makinelerinde etkili kullanımı sağlamak olduğunu belirtti.

Adıyaman, “İlçemizin tarihi dokusunun yanı sıra mükemmel bir doğası da var. Van Gölü'nün geniş kumsallarına da sahip olan ilçe, fotoğraf severlerin arayıp da bulamadığı ender yerlerden biridir. Bizlerde doğa manzaralarını makro çekmek için alanda ilk uygulamamızı yaptık. Fotoğrafta ışık, filtreler, çekim teknikleri, kompozisyon gibi pratik uygulamaları gerçekleştirdik. Özellikle çiçekler üzerinde makro denemeler yapıyoruz. Başarılı çalışmalara imza atan kulüp üyelerimiz, ileriki günlerde eserlerini Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde sergiye dönüştürecek” dedi.

Kulüp olarak uygulama için birçok gezi ve programlar düzenleneceğini belirten Adıyaman, ilçedeki hem tarihi hem de doğal güzellikleri fotoğraflarla belgeleyerek gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 10:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?