8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlatlı Halime'nin sesi duyuldu

AHLATLI HALİME'NİN 'SESİMİ DUYAN YOK MU?' ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ

Domuz gribinden kendini ve arkadaşlarını korumak isteyen ve çeşitli firmalara, 'Doğudan bir öğrenci... Sesimi duyan yok mu? Temizlik malzemeleri istiyorum" sloganı ile yazdığı mektupla sesini duyuran Halime Otlu isimli öğrencinin okuluna kolilerce temizlik malzemesi gönderildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Ergezen İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencilerinden Halime Otlu, çeşitli firmalara mektuplar göndererek bazı taleplerde bulundu. Taleplerinin en başında ise domuz gribinden korunmak için okula temizlik malzemeleri gönderilmesiydi.

Aynı zamanda Okul Meclis Başkanı da olan Halime, amacının kendini ve okulunu domuz gribinden korumak ve daha hijyenik bir ortam sağlamak olduğunu belirterek "Türkiye'nin gündeminin ilk sırasında domuz gribi korkusu var. Basın, uzmanlar ve konuya vakıf insanlar bu illetten kurtulmanın tek çaresinin temizlik ve hijyen olduğunu bas bas bağırıyorlar. Basit bir şey için hasta olmak, hatta Allah korusun ölmek istemiyoruz. Bu duygularımı içeren mektuplarımdan bir tanesini de Domestos markasını içinde barındıran

Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş.'ye gönderdim. Onlar mektubuma kayıtsız kalmadılar ve tüm okulumuza yetecek kadar temizlik malzemesi gönderdiler. Sesimize kulak veren Domestos'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Okul yetkilileri ise Halime Otlu'nun mektubu üzerine 500 öğrenciye yetecek miktarda yaklaşık 208 koli temizlik malzemesi gönderildiği ifade ederek "Bu firmayı temsilen bağışlar birimi sorumlusu Afet Bozdoğan isimli hanımefendi telefonla bize ulaşarak mektubu aldıklarını ve Halime'nin geliştirdiği slogana kayıtsız kalmayacaklarını ifade etti Resmi yazıyla taleplerimizi istediler. Resmi yazımızla daha çok hijyen hususunda talep ettiğimiz temizlik malzemeleri talebimize karşılık çamaşır suyu, sabun, diş

macunu ve fırçası, el kremi, saç kremi, şampuan ve ernet gönderildi. Önümüzdeki hafta içinde tüm bu malzemeler öğrencilere dağıtılacak" dediler.

AHLATLI HALİME'NİN 'SESİMİ DUYAN YOK MU?' ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ
AHLATLI HALİME'NİN 'SESİMİ DUYAN YOK MU?' ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 12:58:01
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 15:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya kırklar IP: 81.213.243.xxx Tarih : 19.01.2010 12:36:19

gercektende çok güzel bir örnek..kutluyorum halimeyi...