8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta ağaç katliamı!

(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir kiraz bahçesine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler 22 adet fidanı keserken, damlama sisteminde kullanılan boruları ise param parça etti.

Türkiye genelinde ağaçlandırma ve yeşil bir çevre için adeta seferberlik başlatılırken, Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Seyrantepe köyünde ise kiraz bahçesine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler 22 adet fidanı kesip, damlama sistemini ise kullanılamaz hale getirdiler. Seyrantepe Köyü Muhtarı Ali Rıza Çağlar'a ait kiraz bahçesinde meydana gelen olaydaki maddi zararın 17 bin TL olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Muhtar Çağlar ise, bu işe bir anlam vermediğini ve çok üzüldüğünü söyledi. Sabah kiraz bahçesine geldiğinde gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini ifade eden Muhtar Çağlar, 4 yaşındaki 22 adet kiraz ağacının kesildiğini, damlama sistemindeki hortumların ise tamamının parçalandığını söyledi. İçerisinde yaklaşık 800 adet kiraz ağacının bulunduğu bahçeyi 4 yıl önce kurduğunu anlatan Çağlar, bahçenin bölgede bir ilk olduğunu, yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla çevrede örnek teşkil ettiğini belirtti. Bahçeden 2 ve 3. yılında mahsul alındığını ve akabinde insanların yavaş yavaş üretime yönelik ağaçlandırma çalışmasına geçtiğini belirten Çağlar, yapılan bu katliama da bir anlam veremediğini vurguladı. Çağlar, "Bana göre burada 22 adet fidan yok edilmedi, 22 hayat yok edildi. Çünkü burada 4 yıl çok ciddi emek verdim. Emeği bir tarafa bırakırsak insanlığa yapılan büyük bir zarar olduğu kanaatini taşıyorum. Şimdi bahçe kurmak isteyenler bu zarardan sonra ağaçlandırmaya artık şüpheyle bakılıyor. Gereken mercilere durumu arz ettik. Yetkili merciler olaya oldukça duyarlı davrandılar. Suçlu veya suçluların bir an önce yakalanacağına inanıyorum. Ayrıca benim köylü vatandaşla veya herhangi biriyle hiçbir husumetim de yoktur. Bundan dolayı bu katliamın neden yapıldığına bir anlam veremiyorum. Çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

Seyrantepe Köyü Muhtarı Ali Rıza Çağlar, olayın ardından yapılan çalışmalar sonucunda 17 bin lira TL zararının olduğunu, fakat olayın manevi boyutunun kendilerini olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.

(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - AHLAT'TA AĞAÇ KATLİAMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:39:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 13:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?