1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta ağaçlandırma çalışmaları

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilçede 5 bin dekar alana 100 bin adet ceviz tohumu ekme kampanyasının hedefine ulaşmak üzere olduğunu söyledi.

İlçenin Merden Baba Mevkii'nde ağaçlandırma çalışmalarına katılan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarında işin içine katarak yeşil bir Ahlat oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda hazırlanan 'Ahlat'a 100 bin adet ceviz dikelim' projesinin ağaçlandırmanın yanı sıra ekonomik hedeflerinin de olduğunu anlatan Şentürk "Bu amaçla hem ilçemizde yeşillendirme konusunda önemli bir adımı atmış olacağız, hem de vatandaşın meyvesinden getirisi olacak. Böylece fidan ekerken kazanç kapısı sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirmiş olacağız. Bu proje kapsamında 44 bin adet ceviz topladık ve toprakla buluşturduk. Topladığımız 3 bin 600 YTL nakit para banka hesabımızda bu çalışma için bekliyor. Özellikle ilçenin Tunus Mahallesi'nde bir teraslama çalışması yapılarak cevizlerin önemli bir kısmını o alana diktik. Şuan itibari ile projenin 75 binlik bölümünde hedefe ulaştığımızı gördük. Bu kampanyada halkımızın yoğun gayreti ve isteği var. Bu yıl özellikle 4-5 yaşlarındaki ceviz ağacını da yakın ilçemizden getirerek dikeceğiz. Böylece her kurumun bir ceviz ağacı olacak" dedi.

İlçenin Merden Baba mevkiinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına, ilçe Belediye Başkan yardımcısı Erbil Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kurum amirleri ve vatandaşlar katılarak alana yaklaşık 4 bin adet baden fidanı dikti.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?