1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta ağaçlandırma çalışmaları

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, tarihi dokusu ile ünlü ilçenin, 'Yeşil Ahlat', 'Gül Şehri Ahlat' unvanlarıyla da adlandırılması için ağaçlandırma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Bilal Şentürk, toplumda fidan ekme heyecanını oluşturmak istediklerini ve bu heyecanın farklı versiyonlarla devam edeceğini ifade etti. İlçede tüm kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin de içinde bulunduğu kesimde, bir ağaçlandırma çalışması yaptıklarını belirten Kaymakam Şentürk, bu çalışmalarla ilçenin çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını vurguladı.

Kaymakam Şentürk, "İlçede ağaçlandırma çalışmalarının çok yoğun bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Herkes bu çalışmaya büyük destek veriyor. Tarihi ve doğal güzelliği ile ünlü ilçemizi ağaçlandırma çalışmalarımızla farklı bir güzellik oluşturacağız. Atalarımızın yaptığı kümbetlerin aynısını yapamıyoruz. Ahlat'ta binlerce tarihi, süslemeli abidevi mezar taşları var. Bir hesap çıkardık 2 metre çapında bir kümbet yapmaya gücümüz yetmedi. Mezar taşının bir örneğini bugünkü teknoloji ile yapamadık. Biz o alanlarda atalarımızla yarışamıyorsak, bu dünyada iz bırakabilmek, eser ortaya koyabilmek için en kolay yolu, yani ağaç dikerek yarışmayı seçmeliyiz. Tabi ki bunları dikmek yetmiyor. Dikilen fidanların yetiştirilmesi ve geliştirilmesi de çok önemli" dedi.

Kaymakam Bilel Şentürk, ilçede yapılan ağaçlandırma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve mevsimine göre fidan ile tohumların toprakla buluşturulduğunu belirtti. Kaymakam Şentürk, "Ahlat'a 100 bin ceviz projesi kapsamında 75 bin ceviz, 100 kilogram badem tohumu, yaklaşık 25 bin civarında akasya ağacı, 10 bin civarında çam ağacı , 5 bin civarında değişik orman ağacı, 600 adet ıhlamur ağacı, yüzlerce akasya fidanı diktik. Ayrıca 2 bin 300 adet gül fidanı siparişi verdik. Böylece herkesin evinin önüne bir gül fidanının dikilmesini sağlayarak ilçemizin bir gül şehri olmasını da sağlayacağız. Ahlat'ın kokusunda bir farklılık yapacağız. Gül, ıhlamur, çam kokuları, meyve ve orman bitkilerin esmesi ilçeye güzel kokular yaymaya vesile olacak. Tarihi ile ünlü ilçemizin ağaçlandırma çalışmalarıyla kokusu değişecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?