1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta ağaçlandırma çalışmaları

Ahlat ilçesinde sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında bu yıl ekilen ilk fidana 'Gökhan' ismi verildi.

İlçenin her kesiminde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları hummalı bir şekilde sürerken, kurum amirleri ise bu çalışmalara bizzat katılarak destek veriyor. Bu bağlamda Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde başlatılan fidan dikimine, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında Kaymakamı Bilal Şentürk okulun 3-A sınıfı öğrencilerinden Gökhan Polat ile birlikte diktiği akasya fidanına "Gökhan" ismini verdi. Gökhan ise fidana gözü gibi bakacağı sözünü verdi. Arından dikilen her fidana öğrencilerin isimleri verilerek onlara sahip çıkmaları istendi.

Ağaç dikmek kadar onu korumanın daha önemli olduğunu belirten Kaymakam Şentürk, "Burada diktiğimiz her fidan sizlerin ismiyle büyüsün istiyoruz. Sizler nasıl büyüyüp vatanınıza milletinize yararlı birer bireyler olacaksanız, fidanlarda büyüyerek yeşererek ülkemizi güzelleştirecek. Milli ekonomiye katkı sağlayacak. Fidanlara iyi bakın ve koruyun" dedi.

Öğrenciler ise bir fidanla birlikte isimlerinin yaşatılmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Kaymakamımıza verdiğimiz sözü tutarak fidanları daha çok koruyacağız. Fidanlarda bizlerle birlikte büyüyecek. Pet şişelerde bile olsa fidanlarımızı sulayarak büyümelerini sağlayacağız" dedi

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?