1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta 'Ayran Aşı Şenliği'

Ahlat İlçesi Ergezen İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen '1. Ayran Aşı Şenliği' yapıldı.

Merden Baba adıyla bilinen mesire alanında düzenlenen şenliğe, İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve okul aile birliği üyeleri katıldı. Yörenin mahalli yemeklerinden olan ayran aşının yapılması için çevreden topladıkları odunlarla yaktıkları ateşin üzerine büyük kazanlar koyan vatandaşlar, ayran aşını pişirmeye çalıştı. Yaklaşık bir saatlik uğraşın ardında pişirilen ayran aşıdan almaya çalışan vatandaşlar kuyruğa girdi. Dağıtılan ayran aşından alan vatandaşlar, daha sonra söylenen türküler eşliğinde halay çekti.

Burada bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, bu tür etkinliklerin insanları kaynaşması açısından çok önemli bulduklarını belirtti. Uludağ, veli, okul ve aile üçgeninin bir arada olduğu bu tür etkinliklerin aslında eğitimin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Okulu Aile Birliği Başkanı Zübeyir Ergezen ise bu etkinliği okul idaresi ile birlikte karar kıldıklarını belirterek, "Amacımız hem yöresel yemekleri gündemde tutmak hem de okul ve öğrenci velileri arsındaki bağı pekiştirmektir. Bu etkinliği gelenekselleştirerek her yıl yapmaya karar verdik. Bu kez fazla genele yaymasak da bir sonraki yılların genel bir provası oldu" şeklinde konuştu. Şenlik, katılımcıların yaptığı çevre temizliği ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?