8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta fidanlar satışa çıktı

AHLAT'TA FİDANLAR SATIŞA ÇIKARILDI

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Bitlis'in Ahlat ilçesinde fidanlar satışa çıkarıldı.

Van'ın Erciş ilçesinden gelerek Ahlat'ta her yıl fidan sattıklarını belirten Bülent Kızılkaya ile Muhammed Toprak, baharın bu yıl erken geldiğini ifade ederek, fidan satışlarına da erken başladıklarını söyledi.

Yörede yapılan ağaçlandırma çalışmaları burayı cazip hale getirdiğini söyleyen satıcılar, "Yıllardan beri meyve fidanı satıyoruz. İlçeye her yıl binlerce adet çeşitli fidan getiriyoruz. Havaların erken ısınmasıyla birlikte, bizde bu yıl fidan satışlarımıza erken başladık. Şu an istediğimiz oranda satış yapamıyoruz. Önümüzdeki günlerde satışların daha da artacağını umut ediyoruz. Fidan fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar fazla çeşitlere yönelmiyor. Bir haftadır Ahlat'ta satış yapıyoruz, yaptığımız satışlar masraflarımızı karşılamıyor. Buna rağmen sabırla satışların artmasını bekliyoruz" dedi.

Fidan satıcılarından Bülent Kızılkaya, çam ve karadut fidanlarının 25 TL'ye, çeşitli küçük fidanların 5 TL'ye, ceviz fidanlarının ise 15 TL'ye satıldığını ifade etti.

Muhammed Toprak ise, geçen yıl en çok elma fidanına talep olduğunu, bu yıl ise en fazla ceviz fidanının satıldığını ve talep üzerine bu yıl ilk kez karadut fidanlarının da satılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

AHLAT'TA FİDANLAR SATIŞA ÇIKARILDI
AHLAT'TA FİDANLAR SATIŞA ÇIKARILDI
AHLAT'TA FİDANLAR SATIŞA ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 10:16:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?