1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta gıda denetimleri

Ahlat İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda kontrolleri ve denetimlerini sıklaştırdı.

Ekiplerin, ilçede bulunan, fırın, imalathane, gıda satışı ve toplu tüketim yerlerinde rutin kontrollerini sıkılaştırarak, özellikle ekmek gramajlarının sıkı takibe alındığı belirtildi.

Denetimlerde fırın ve lokantalarda gazete kağıdına, siyah poşetlere ekmek ve gıda maddelerinin kullanılmaması yönünde esnaflara, son kez şifai telkinlerde bulunulduğunu belirten Zabıta Amiri Ayvaz Hakverdioğlu, denetimler sonucunda, sağlıksız ortamlarda üretim yapılan imalathaneler ve fırınlara da çeşitli cezalar ile kapatma cezası uygulanacağını belirtti.

Hakverdioğlu "Gıda denetimleri ile yürütülen bilgilendirme uyarma ve ihtar çalışmalarını belirli aralıklarla devam ettiriyoruz. İlçemizde bulunan fırın, pastane, imalathane gibi pek çok üretim yerleri ile market, bakkal, kasap, lokanta gibi satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimi rutin olarak devam ediyoruz. Hijyene önem vermeyen, sağlıksız ortamlarda üretim yapan ve faaliyet gösteren işletmelere para ve kapatma cezaları uyguluyoruz. İş yeri işletme kurallarına uymayanlarla, halkın sağlığı ile oynamasına asla izin vermeyeceğiz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?