1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta ikinci el ayakkabı pazarı

Ahlat'ta kurulan pazarda ikinci el ayakkabılar dar gelirli vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, uzmanlar "İkinci el ayakkabıların mutlak suretle dezenfekte ettikten sonra giyin" önerisinde bulunuyor.

İkinci el ayakkabı pazarında her çeşit ayakkabı bulmak mümkün. Terlikten, kunduraya, çocuk ayakkabısından bota kadar bütün çeşitler mevcut. İlçenin Selçuklu Çarşısı'nda kurulan ikinci el ayakkabı pazarına dar gelirli vatandaşların yoğun ilgi gösteriyor. Bazı vatandaşlar bu pazarda kendisi için ayakkabı alırken, anneler çocuklarına, gençler kendileri için ikinci el ayakkabı beğeniyor. Bazı vatandaşlar ise ucuz buldukları botları şimdiden satın alarak kışa hazırlık yaptıkları söyledi.

Ankara'dan aldıkları ikinci el ayakkabıları Doğu ve Güneydoğuda pazar pazar gezerek sattıklarını belirten Hasan Özdilek, dar gelirli vatandaşların gittikleri her yerde ikinci el ayakkabıya aşırı rağbet gösterdiğini belirterek, "Satışlarımızın bayram öncesine denk gelmesi satışlarımızı artırıyor. Bu yörede Patnos, Ağrı, Diyadin, Erciş, Muradiye gibi yerlerde de ikinci el pazarı kuruyoruz. Bütün halk ikinci el ayakkabı pazarımızı biliyor. Bazı ayakkabılar bir iki giyimlik olurken, bazı ayakkabılar ise adeta hiç kullanılmamış gibi yepyeni. Biz bunları bitpazarında uygun fiyatlarla satıyoruz. Çünkü ayakkabıları oldukça ucuz veriyoruz. Fakir fukara, gücü yeten yetmeyen herkes gelerek bizden alış verişini yapıyor. Bu yolla geçimimizi temin ederken, dar gelirli vatandaşların da ayakkabı ihtiyacını gideriyorum. Ayakkabılar ikinci el olduğu için vatandaş bir modeli beğendiğinde ayak numarasına uygun ayakkabı bulmakta sorun yaşanıyor. Çünkü aynı ayakkabının sadece bir numarası elimde oluyor. İkinci el ayakkabıları 3 ila 25 YTL arasında değişen fiyatlarla satıyorum. Satışlardan ise memnunum'' diye konuştu

Ahlat Sağlık Grup Başkanı Dr. Edip Akyol ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el ayakkabı alanların dikkat etmesi gereken şeyin öncelikle ayakkabının kullanılabilir vaziyette olup olmaması olduğunu söyledi.

Ayakkabının kokup kokmamasına da dikkat edilmesi gereken hususların başında geldiğini anlatan Dr. Akyol, "Her şeye rağmen ikinci el ayakkabı alanlar, mutlak suretle ayakkabıları dezenfekte etmeli. Bunun için de ayakkabılar deterjanlı sularla yıkanmalı. İyice havalandırılıp kurutulmalı. Çünkü nemli kaldıkça başka bir mantar kazandırma eğilimi olabilir. Ayakkabılar eczanelerde satılan potasyum permanganat ile çok kolay dezenfekte edilebilir. Bununla bir leğen suyun içerisine atarak karıştırıyoruz. Ayaklarda ayakkabılarda o suyun içerisinde dezenfekte edilebilinir. Çünkü bu ayakkabıları ilk giyen insanlar arasında özellikle ayaklarında mantar hastalığı olanlar olabilir. Bu ayakkabılar da hastalığı bulaştırabilir'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:48:09
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 17:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?