8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta kayak keyfi

AHLAT'TA KAYAK KEYFİ

Türkiye'nin birçok kayak merkezinde kar yokken, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Aktaş Kayak Merkezi'nde ise kayak severler kaymaya devam ediyor.

Bölgede birçok kentte adeta bahardan kalma günler yaşanırken Ahlat ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki kayak tesisi çevre il ve ilçelerden gelen kayak severlerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonunu fırsat bilen kayak severler mart ayında kaymanın keyfini doyasıya yaşıyor. Kayak tesisinde incelemelerde bulunan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, mevsimsel olarak 3. cemrenin düştüğü bir dönemin içinde bulunduklarını hatırlatarak, "Artık baharın beklendiği bir dönem içindeyiz. İlçe merkezinde de bahar

yaşanıyor, kardan eser yok. Ama ilçeye 12 kilometre mesafede kayak yapılıyor. Bu sene ancak buradaki karın bastırılabilmesine imkan bulunabilindi. Bu bile büyük bir avantaj sağladı. Sonuçta yarım metreyi aşan bir kar var burada. Herkes rahatlıkla kayabiliyor. Tanıtım faaliyetlerimizin sonucu olarak ta bölgeden çok sayıda talep var. Diyarbakır'a kadar bir talebin buraya kadar yönelmesi hakikaten çok önemli, bizler için gurur verici. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun bir şekilde bu tesisi de geliştirmek

suretiyle bölge insanına kayak ve kış sporunda hizmet vereceğiz. Ahlat'ın gelişimine, kalkınmasına, sosyal ekonomik anlamda katkı sağlamaya devam edecek diye ümit ediyoruz. Bu tesis, insanların ihtiyaçlarını karşılanması ve eğlenmesi noktasında çok önemli bir işlev görecektir" dedi.

Bitlis merkez ile Adilcevaz ilçesinden gelen kayak severler ise, 7 Mart tarihinde kaymanın keyfini yaşadıklarını belirterek, tesisin daha da geliştirilmesi için yetkililerin bakışlarını buraya çevirmeleri gerektiğini söyledi.

Çevre il ve ilçelerden gelen kayak severler ile Kaymakam Şentürk, önce günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından bugün tarihini kar üstüne yazdı.

AHLAT'TA KAYAK KEYFİ
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 15:16:03
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 18:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?