1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta kimsesizlere 50 ev projesi

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, tespit ettikleri 50 kimsesiz vatandaşa TOKİ kriterlerinde barınma imkanı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olduğunu hatırlatarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) ise bu yönün önemli bir olgusu olduğunu söyledi. Kaymakam Şentürk, vakıf olarak ilçede SYDV kriterlerine uygun bir takım çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çalışabilecek durumda olmayan, yaşlılığı, hastalığı ve kimsesizliği münasebetiyle bundan sonraki yaşamını idame ettiremeyecek ve bu konuda umudu olmayan yaklaşık 50 aile tespit edildi. Bunların hepsinin ev ihtiyacı var. Zaman zaman bunlara imkanlar nispetinde sağlıklı koşullarda kalsınlar diye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama bunlara kalıcı bir çözüm bulunması bakımından TOKİ'nin evsiz insanları kira öder gibi bir bedel ödeyerek ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Biz de kimsesizlerin barınma sorununu TOKİ'nin politikasının bir parçası olarak düşünülebilir" dedi.

Gönlü zengin ali cenap insanlarında bu vatandaşlara katkıda bulunmalarının önemini de vurgulayan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk; "Devlet nasılsa yapar mantığı yerine, bu çorbada bizim de tuzumuz olsun diye değerlendirmek lazım. Müşkül durumda olan komşularına yardım eli uzatmaları daha güzel olur. Yani devlet vatandaş işbirliği ile yapılan yardımları daha önemli. Fakat şöyle bir realitede ortaya çıkıyor. Kriterlerimize uygun fakir ailelere ev yaptığımızda 10 kişi daha 'Bize de ev yapın' noktasında talepler bize geliyor. Ama bu konuda tamamen seçici olmaya çalışıyoruz. Bizim herkese ev yapma şansımız yok. Kirada olan birçok insanımız var. Yani kirada olmak önemli değil, önemli olan gerçekten o ailenin çalışabilecek konumda kimselerinin olamaması temel kriterlerimizden bir tanesidir. Ancak bu noktada olanların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?