1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta korkutan yangın

Bitlis'in Ahlat ilçesinde plastik sulama borularının bulunduğu bir ambarda çıkan yangın mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşatırken, itfaiye ekiplerinin erken müdahalesi olası faciayı önledi.


Bugün öğlen saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan Burhan K. isimli şahsın ambarında bir yangın meydana geldi.

Evde kimsenin olmadığı bir sırada çıkan yangını ferkeden komşular, itfaiye ve polise durumu ihbar etti. İtfaiye gelinceye kadar komşular musluklarına taktıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Bölgeye gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri ise mahalle sakinlerinin korkulu bakışları içerisinde yüksek alevlerin çıktığı yangına müdahale etti. İtfaiyenin yangına zamanında müdahalesi, alevlerin yerleşim alanlarına sıçrayarak olası faciayı önledi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın bitişinde bulunan evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yaklaşım yarım saatlik bir çalışmanın ardından yangın tamamen söndürülürken, ambar ise kullanılamaz hale geldi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, can kaybı olmazken büyük maddi zararın olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 15:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yakup IP: 85.98.3.xxx Tarih : 23.12.2008 11:27:59

valla allah saklamış ben o an olay yerindeydim hatta burhan beyin oğlu çok samimi arkadaşımdır beraber gittik oan herkes panik halinde depoda olam malzemeden ziyade evin yanmaması için gerekli önlemleri almaya çalıştık biran hem havanın rüzgarlı olması hemde yerin dar olması bizleri çok uğraştırdı tekrardan geçmiş olsun valla verilmiş sadakaları varmış.